5 dolog, amivel feldobhatod a kertet

fooldal > 5 dolog, amivel feldobhatod a kertet

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 dolog, amivel feldobhatod a kertet


2021/01/29
Puskás Rékka

A kert az otthonunk része, és épp, ahogyan a belső tereket, úgy ezt is szeretjük csinosítani, alakítani. Nincs is jobb érzés annál, mint a meleg hónapokban kitelepedni ide, élvezni a napsütést, a barátok társaságát. Most mutatok 5 dolgot, amit akár te is telepíthetsz a kertedbe, és mindenki csodájára fog járni – téged is beleértve!

Egy kültéri szaunaház ugazán csinos

Legyen gondozott

 

Az első és legfontosabb, ha hangulatos udvarra vágysz, hogy a kerted mindig legyen gondozott. A fű legyen szépen karbantartva, a bokrok, növények formára visszavágva, a virágágyások pedig kigyomlálva. Attól függően, hogy mekkora kertről is van szó, akár kavicsos ösvények is kanyaroghatnak a fák alatt, vagy csak a kaputól a bejáratig. 

Kerti halastó

 

Amennyiben van hozzá elegendő hely, egy halastó bármely kertnek a dísze lehet. Nem feltétlenül szükséges óriás méretű tavacskát telepíteni, már egy két méter átmérőjű is nagyon hangulatos lehet. Ezekben pedig élhetnek színes kishalak, vagy akár teknősök is, attól függően, ki milyen állatokat kedvel. Ha halakat szeretnél, arra próbálj ügyelni, hogy úgy alakítsd ki a partot, hogy a környék macskái ne tudjanak halászni! A tó köré ültethetsz tavi növényeket, vagy rakhatsz egy kispadot, hogy legyen hol üldögélni. Akár tavirózsákat is betelepíthetsz, kevés dolog olyan szép, mint a nyíló virágai.

 

Lugas

 

Ha nem vagy a kistavak rajongója, akkor elgondolkodhatsz egy kerti lugas ötletén, például rózsalugasén. A lugas nyáron árnyékot ad, ha pedig egy padot is elhelyezel itt, akkor a fullasztó hőségben egy jóleső menedékeddé válik, ahol olvashatsz, gyönyörködhetsz a természetben, vagy beszélgethetsz valakivel.

 

Szaunaház

 

Ugyancsak remek kiegészítője egy szépen gondozott kertnek egy csinos szaunaház. Ez nem csak esztétikailag jó döntés, a szauna rendszeres használata számos pozitív hatást gyakorol a szervezetre. Egy kültéri szauna rendelés menete manapság már egyáltalán nem körülményes, ahogy maguk a szaunaházak sem elérhetetlenek. Ráadásul egy ilyen szaunát nem csak nyáron tudsz kiélvezni, mint a kerti lugast, hiszen a szauna hangulatát legjobban télen lehet átérezni, amikor bent üldögélve a havas tájra tekintesz ki, esetleg két szaunázás között meghemperegsz a hóban.

 

Oázis

 

De létrehozhatod a saját kis oázisodat is a kertedben, például egy pezsgőfürdő építtetésével, és tovább fokozhatod a luxushangulatot mediterrán növényekkel, napozóágyakkal, és egyéb kiegészítőkkel is. Ehhez akár egy kültéri bárt is létrehozhatsz, hogy a buborékok között lazítva finom koktélok szürcsölésére is legyen lehetőséged.
43 44 34Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


3 dolog, amivel feldobhatod kertedet könnyedén
Egy igazán otthonos otthon nem lehet az igazi egy csinos és jól használható, na meg komfortos kert nélkül, ami remek helyszínül szolgálhat egy családi összejövetelhez, baráti beszélgetéshez, vagy egy egyedüli kikapcsolódáshoz egy hosszú és fáradt nap végén. Mutatunk 3 dolgot, amivel otthonossá, praktikussá, szerethetővé varázsolhatod a kertedet, hogy otthonod valódi éke lehessen.
Itt az ősz – itt az ideje, hogy megfelelően vigyázz sportszereidre
Megérkezett az ősz és vele együtt a hűvösebb, szelesebb időjárás is. Ekkor már fontos, hogy megfelelően vigyázz az udvarodon megtalálható dolgaidra, sportszereidre. De mire is gondolok pontosan?
Házépítő

A haz-epito.hu Magyarország legújabb lakás építéssel, díszítéssel foglalkozó oldala, melyen a legjobb ötleteket olvashatod. Ami trend ma, az itt lesz holnap!

HAZ-EPITO.HU - MAGYARORSZÁG LEGÚJABB LAKÁSDEKORÁCIÓS OLDALA

 

“Egy idő múltán minden ház tükrözi lakói személyiségét.”