A tökéletes Taco receptje guacamoléval

Főoldal > A tökéletes Taco receptje guacamoléval

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A tökéletes Taco receptje guacamoléval


2021/05/26
Rékka

A mexikói konyha mára meghódította az egész világot, sokszor street food formájában is találkozni olyan klasszikusokkal, mint például a taco. Mivel olyan sok ember rajong ezért az ételért, hoztam nektek egy nagyszerű receptet hozzá, amit mindenki elkészíthet otthon!

A tökéletes Taco receptje guacamoléval

A taco egy hagyományos mexikói étel, mely kukorica- vagy búzalisztből készült tortillába hajtott húsos töltelék, ami lehet bab, guacamole, csilipaprika, csirke- vagy marhahús, és persze még számtalan más is, ízléstől függően. Lássuk hát a receptet!

HOZZÁVALÓK


A guacamoléhoz:


•    2 db érett avokádó
•    1 gerezd fokhagyma
•    2 db citrom leve
•    1 tk közepesen csípős mustár
•    bors
•    só



A tacóhoz:


•    12 db tortilla lap
•    1 db lila hagyma
•    1 db kígyóuborka
•    7,5 dkg paradicsom
•    1-2 db chilipaprika
•    1 gerezd fokhagyma
•    2 ek olaj
•    8 levél fejes saláta
•    1 db chilibabkonzerv (20 dkg)
•    15 dkg marhafartő
•    őrölt pirospaprika (erős)

ELKÉSZÍTÉS

1. lépés

Az avokádót félbevágjuk, eltávolítjuk a magját, a héjából kiszedjük a húsát, majd egy villával szétnyomkodjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átpréseljük, és az avokádóhoz keverjük. A citromlevet, a mustárt, a sót és a borsot beledolgozzuk.

2. lépés

A tacóhoz a lila hagymát megtisztítjuk, és az egészet vékony karikákra vágjuk. A paradicsomokat és a chilipaprikát megmossuk, felnegyedeljük, kimagozzuk, és kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, átpréseljük, majd az egészet egy evőkanál olajban 1 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

3. lépés

A salátaleveleket jól megmossuk, lecsepegtetjük és felcsíkozzuk. Az uborkát is megmossuk, majd kisebb kockákra vágjuk. A babot felmelegítjük. A húst finomra vágjuk, és a maradék olajban két perc alatt pirosra sütjük, sóval, borssal, paprikával fűszerezzük.

4. lépés

A tortilla lapokat kicsit átmelegítjük egy felforrósított serpenyőben. A salátát és a zöldségeket, a hússal és a babbal együtt a félbehajtott tortillába halmozzuk. Guacamoléval tálaljuk.

Nem különösebben bonyolult elkészíteni, de ha az ember gyakorlatlan, nem biztos, hogy sikerül eltalálni azt az ízvilágot, amire vágyik. Ha szeretnél egy igazán jót enni, de nincs kedved a főzéssel járó macerához, mexikói konyhával is akad teraszos étterem Budapesten, ahova teljes biztonsággal kiülhetsz elfogyasztani egy isteni tacót!




Csináld magad Érdekességek Praktikák



Legfrissebb cikkek


3 dolog, amivel feldobhatod kertedet könnyedén
Egy igazán otthonos otthon nem lehet az igazi egy csinos és jól használható, na meg komfortos kert nélkül, ami remek helyszínül szolgálhat egy családi összejövetelhez, baráti beszélgetéshez, vagy egy egyedüli kikapcsolódáshoz egy hosszú és fáradt nap végén. Mutatunk 3 dolgot, amivel otthonossá, praktikussá, szerethetővé varázsolhatod a kertedet, hogy otthonod valódi éke lehessen.
Itt az ősz – itt az ideje, hogy megfelelően vigyázz sportszereidre
Megérkezett az ősz és vele együtt a hűvösebb, szelesebb időjárás is. Ekkor már fontos, hogy megfelelően vigyázz az udvarodon megtalálható dolgaidra, sportszereidre. De mire is gondolok pontosan?
Házépítő

A haz-epito.hu Magyarország legújabb lakás építéssel, díszítéssel foglalkozó oldala, melyen a legjobb ötleteket olvashatod. Ami trend ma, az itt lesz holnap!

HAZ-EPITO.HU - MAGYARORSZÁG LEGÚJABB LAKÁSDEKORÁCIÓS OLDALA

 

“Egy idő múltán minden ház tükrözi lakói személyiségét.”