A tökéletes Taco receptje guacamoléval

A mexikói konyha mára meghódította az egész világot, sokszor street food formájában is találkozni olyan klasszikusokkal, mint például a taco. Mivel olyan sok ember rajong ezért az ételért, hoztam nektek egy nagyszerű receptet hozzá, amit mindenki elkészíthet otthon!

A taco egy hagyományos mexikói étel, mely kukorica- vagy búzalisztből készült tortillába hajtott húsos töltelék, ami lehet bab, guacamole, csilipaprika, csirke- vagy marhahús, és persze még számtalan más is, ízléstől függően. Lássuk hát a receptet!

HOZZÁVALÓK


A guacamoléhoz:


•    2 db érett avokádó
•    1 gerezd fokhagyma
•    2 db citrom leve
•    1 tk közepesen csípős mustár
•    bors
•    só

A tacóhoz:


•    12 db tortilla lap
•    1 db lila hagyma
•    1 db kígyóuborka
•    7,5 dkg paradicsom
•    1-2 db chilipaprika
•    1 gerezd fokhagyma
•    2 ek olaj
•    8 levél fejes saláta
•    1 db chilibabkonzerv (20 dkg)
•    15 dkg marhafartő
•    őrölt pirospaprika (erős)

ELKÉSZÍTÉS

1. lépés

Az avokádót félbevágjuk, eltávolítjuk a magját, a héjából kiszedjük a húsát, majd egy villával szétnyomkodjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átpréseljük, és az avokádóhoz keverjük. A citromlevet, a mustárt, a sót és a borsot beledolgozzuk.

2. lépés

A tacóhoz a lila hagymát megtisztítjuk, és az egészet vékony karikákra vágjuk. A paradicsomokat és a chilipaprikát megmossuk, felnegyedeljük, kimagozzuk, és kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, átpréseljük, majd az egészet egy evőkanál olajban 1 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

3. lépés

A salátaleveleket jól megmossuk, lecsepegtetjük és felcsíkozzuk. Az uborkát is megmossuk, majd kisebb kockákra vágjuk. A babot felmelegítjük. A húst finomra vágjuk, és a maradék olajban két perc alatt pirosra sütjük, sóval, borssal, paprikával fűszerezzük.

4. lépés

A tortilla lapokat kicsit átmelegítjük egy felforrósított serpenyőben. A salátát és a zöldségeket, a hússal és a babbal együtt a félbehajtott tortillába halmozzuk. Guacamoléval tálaljuk.

Nem különösebben bonyolult elkészíteni, de ha az ember gyakorlatlan, nem biztos, hogy sikerül eltalálni azt az ízvilágot, amire vágyik. Ha szeretnél egy igazán jót enni, de nincs kedved a főzéssel járó macerához, mexikói konyhával is akad teraszos étterem Budapesten, ahova teljes biztonsággal kiülhetsz elfogyasztani egy isteni tacót!