Ilyen egy igazán modern és környezettudatos épület. Íme az Apple Park! – magyar házépítő magazin

fooldal > Ilyen lett az Apple Park, az Apple új főhadiszállása

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ilyen lett az Apple Park, az Apple új főhadiszállása


2018/06/05
CsA

2006 áprilisában az Apple korábbi vezérigazgatója, a néhai Steve Jobs bejelentette Cupertino városi tanácsnak, hogy az Apple egy második kampuszt szeretne építeni, méghozzá Apple Campus 2 néven. 11 év elteltével ugyan a név változott, de a komplexum megnyílt 2017-ben az Apple alkalmazottai számára. Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat erről az igen különleges építményről!

Az Apple Park képe egy drónfelvételről

Az Apple Park elhelyezkedése

Az Apple Park az amerikai Apple Inc. technológiai vállalat vállalati központja, amely az Egyesült Államok Kalifornia államában Cupertinóban az Apple Park út 1. szám alatt található. Az alkalmazottak számára a hatalmas létesítményt 2017. áprilisában nyitották meg, míg az építkezés még mindig folytatódott. A kutatási és fejlesztési létesítményei több mint 2000 embert foglalkoztattak már akkor is. Az eredeti központot, az 1993-ban megnyitott Infinite Loop-ot váltotta fel.

Az Apple Park kialakítása

Az épület körkörös kialakítás a média által az űrhajó becenevet vette fel. A létesítmény egy 71 hektáros területen fekvő elővárosi helyszínen található. Jelenleg több mint 12 ezer alkalmazottat foglalkoztat egy központi, négyemeletes kör alakú épületben 260 ezer négyzetméteren. Steve Jobs azt akarta, hogy az egész kampusz ne igazán tűnjön egy irodaparknak, hanem inkább egy természetvédelmi helyszínnek. A helyszín nyolcvan százaléka szárazságtűrő fákkal és a Cupertino-övezetben élő növényekkel beültetett zöldterület. A főépület középső udvarán egy mesterséges tó is található. 

Apple Park

 

Az Apple Park környezettudatossága

A korábbi campus, az Infinite Loop 1 igen nagy százaléka, több mint 80%-a betonból és csupán 20%-a tevődött össze zöldterületből. Az új főhadiszállás már jóval környezettudatosabb módon épült, ugyanis ez az arány megfordult. Az Apple Park, ahogy a neve is utal erre, több mint 80% zöldterületet rejt magában. A zöld környezet nem csak szebb és egészségesebb is, hanem az alkalmazottak kedélyállapotára is igen pozitív hatással van.

 

Az Apple Park teteje

 

Az Apple azt állítja, hogy az egész komplexum teljes egészében megújuló energiából fog működni. A campus tetején telepített napelemek 17 megawatt teljesítményt képesek előállítani, amely napi csúcsidő alatt 75% -os teljesítmény eléréséhez szükséges. Ez a világ egyik legnagyobb napkollektorának számít, ami által az egész terület az egyik legenergiatakarékosabb épület a világon.
44Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


3 dolog, amivel feldobhatod kertedet könnyedén
Egy igazán otthonos otthon nem lehet az igazi egy csinos és jól használható, na meg komfortos kert nélkül, ami remek helyszínül szolgálhat egy családi összejövetelhez, baráti beszélgetéshez, vagy egy egyedüli kikapcsolódáshoz egy hosszú és fáradt nap végén. Mutatunk 3 dolgot, amivel otthonossá, praktikussá, szerethetővé varázsolhatod a kertedet, hogy otthonod valódi éke lehessen.
Itt az ősz – itt az ideje, hogy megfelelően vigyázz sportszereidre
Megérkezett az ősz és vele együtt a hűvösebb, szelesebb időjárás is. Ekkor már fontos, hogy megfelelően vigyázz az udvarodon megtalálható dolgaidra, sportszereidre. De mire is gondolok pontosan?
Házépítő

A haz-epito.hu Magyarország legújabb lakás építéssel, díszítéssel foglalkozó oldala, melyen a legjobb ötleteket olvashatod. Ami trend ma, az itt lesz holnap!

HAZ-EPITO.HU - MAGYARORSZÁG LEGÚJABB LAKÁSDEKORÁCIÓS OLDALA

 

“Egy idő múltán minden ház tükrözi lakói személyiségét.”