Így tedd hangulatossá a kertet!

fooldal > Így tedd hangulatossá a kertet!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így tedd hangulatossá a kertet!


2020/12/20
Puskás Rékka

A kert a maga módján egy egészen különleges tér. Az otthonhoz tartozik, ugyanakkor egyben az a hely is, ahol újra közel lehet kerülni a természethez. Különösen szép idő esetén, a legtöbb ember szívesebben tölti az idejét a kertjében, a szabad ég alatt, mint a négy fal között. Mutatok pár tippet, hogyan varázsolhatsz az udvarból egy igazán hanglatos világot!

Egyedi szaunaház az otthonodba

Először tedd rendbe!

 

Természetesen ez a lépés azon kertek esetében követendő, amelyek nincsenek rendszeresen karbantartva, hanem inkább olyan vadregényes módon, minden a kedve szerint nő. Ugyan ennek is van egy sajátos hangulata, amit sokan kedvelnek, de ha igazán rászánod magad a kert megújítására, akkor mindenképpen ezzel a lépéssel kell kezdeni. Ha rendezett, karbantartott a kert, akkor máris rátérhetünk a következő pontra! 

Dobd fel színekkel!

 

A színek, különösen a vidám színek mindenhol megállják a helyüket, nincs ez másként a kertben sem. Igazán meseszerű hanglatot tudsz varázsolni, ha felszerelsz néhány kültéri égősort, esetleg felakasztasz néhány lampion. Arra érdemes odafigyelni, hogy a kiakasztott elemek passzoljanak egymáshoz, ne legyen ízléstelen az összhatás. Azt is javasolt észben tartani, hogy nem kell minden egyes fát, bokrot feldíszíteni, mert az úgy túl sok lesz és elveszik a csoda.

 

Állíts fel egy csinos madáretetőt!

 

Ez nem csupán a madárkáknak jó, hanem neked is. Egy ízléses, igényes madáretetőben mindig lehet gyönyörködni, ha pedig sikerül odaszoktatni az apró madárkákat, akkor madárcsiripelés lehet az aláfestő zene a kertben töltött délutánhoz. Télen pedig nagyon fontos, hogy készíts ki a kertedben lakó madaraknak eleséget, hiszen a fagyok során könnyen lehet, hogy ő maga egyébként nem talál.

 

A legjobb egy olyan madáretető választása, amely egy hosszú, vékony pózna tetején áll – erre ugyanis nem tudnak felmászni a macskák, így a kismadarak biztonságban letelepedhetnek, falatozhatnak.

 

Legyen a saját szaunád a kerted éke!

 

Ha valami igazán extrát szeretnél, akkor érdemes elgondolkodni egy egyedi kültéri szauna építtetésének lehetőségén. Ez egyfelől valóban a díszévé válhat a kertnek, másfelől pedig a rendszeres szaunahasználat az egészségre is igen pozitívan hat. Még csak választanod sem kell a standard típusok között, mivel egyre több helyen foglalkoznak egyedi kültéri szauna tervezéssel és építéssel.

 

Álmodd meg, milyen berendezés illene szerinted leginkább a kertedbe, aztán valósítsd meg az álmot!
43 33 34Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


A tökéletes Taco receptje guacamoléval
A mexikói konyha mára meghódította az egész világot, sokszor street food formájában is találkozni olyan klasszikusokkal, mint például a taco. Mivel olyan sok ember rajong ezért az ételért, hoztam nektek egy nagyszerű receptet hozzá, amit mindenki elkészíthet otthon!
Mi kellhet egy gyerekszobába?
A szép és ízléses gyerekszobáért bizony szüksége van a szülő kreativitására is. Minden anya szeretné, ha a gyermeke gyönyörű környezetben nőne fel. A díszítéskor számos szempontot figyelembe kell vennünk a kicsi nemétől és korától kezdve a praktikussági szempontokig. 
Hogyan tedd egyedivé az otthonod különböző részeit?
Vannak, akik számára a tökéletes otthont az jelenti, ha nappalijuk egy katalógus megelevenedd oldala. Mások inkább az egyediséget szeretik, próbálják a berendezéssel kifejezni a személyiségüket. Ebben a cikkben összegyűjtöttem néhány ötletet, hogyan teheted egyedivé az otthonod!
Házépítő

A haz-epito.hu Magyarország legújabb lakás építéssel, díszítéssel foglalkozó oldala, melyen a legjobb ötleteket olvashatod. Ami trend ma, az itt lesz holnap!

HAZ-EPITO.HU - MAGYARORSZÁG LEGÚJABB LAKÁSDEKORÁCIÓS OLDALA

 

“Egy idő múltán minden ház tükrözi lakói személyiségét.”