Így tedd hangulatossá a kertet!

fooldal > Így tedd hangulatossá a kertet!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így tedd hangulatossá a kertet!


2020/12/20
Puskás Rékka

A kert a maga módján egy egészen különleges tér. Az otthonhoz tartozik, ugyanakkor egyben az a hely is, ahol újra közel lehet kerülni a természethez. Különösen szép idő esetén, a legtöbb ember szívesebben tölti az idejét a kertjében, a szabad ég alatt, mint a négy fal között. Mutatok pár tippet, hogyan varázsolhatsz az udvarból egy igazán hanglatos világot!

Egyedi szaunaház az otthonodba

Először tedd rendbe!

 

Természetesen ez a lépés azon kertek esetében követendő, amelyek nincsenek rendszeresen karbantartva, hanem inkább olyan vadregényes módon, minden a kedve szerint nő. Ugyan ennek is van egy sajátos hangulata, amit sokan kedvelnek, de ha igazán rászánod magad a kert megújítására, akkor mindenképpen ezzel a lépéssel kell kezdeni. Ha rendezett, karbantartott a kert, akkor máris rátérhetünk a következő pontra! 

Dobd fel színekkel!

 

A színek, különösen a vidám színek mindenhol megállják a helyüket, nincs ez másként a kertben sem. Igazán meseszerű hanglatot tudsz varázsolni, ha felszerelsz néhány kültéri égősort, esetleg felakasztasz néhány lampion. Arra érdemes odafigyelni, hogy a kiakasztott elemek passzoljanak egymáshoz, ne legyen ízléstelen az összhatás. Azt is javasolt észben tartani, hogy nem kell minden egyes fát, bokrot feldíszíteni, mert az úgy túl sok lesz és elveszik a csoda.

 

Állíts fel egy csinos madáretetőt!

 

Ez nem csupán a madárkáknak jó, hanem neked is. Egy ízléses, igényes madáretetőben mindig lehet gyönyörködni, ha pedig sikerül odaszoktatni az apró madárkákat, akkor madárcsiripelés lehet az aláfestő zene a kertben töltött délutánhoz. Télen pedig nagyon fontos, hogy készíts ki a kertedben lakó madaraknak eleséget, hiszen a fagyok során könnyen lehet, hogy ő maga egyébként nem talál.

 

A legjobb egy olyan madáretető választása, amely egy hosszú, vékony pózna tetején áll – erre ugyanis nem tudnak felmászni a macskák, így a kismadarak biztonságban letelepedhetnek, falatozhatnak.

 

Legyen a saját szaunád a kerted éke!

 

Ha valami igazán extrát szeretnél, akkor érdemes elgondolkodni egy egyedi kültéri szauna építtetésének lehetőségén. Ez egyfelől valóban a díszévé válhat a kertnek, másfelől pedig a rendszeres szaunahasználat az egészségre is igen pozitívan hat. Még csak választanod sem kell a standard típusok között, mivel egyre több helyen foglalkoznak egyedi kültéri szauna tervezéssel és építéssel.

 

Álmodd meg, milyen berendezés illene szerinted leginkább a kertedbe, aztán valósítsd meg az álmot!
43 33 34Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


3 dolog, amivel feldobhatod kertedet könnyedén
Egy igazán otthonos otthon nem lehet az igazi egy csinos és jól használható, na meg komfortos kert nélkül, ami remek helyszínül szolgálhat egy családi összejövetelhez, baráti beszélgetéshez, vagy egy egyedüli kikapcsolódáshoz egy hosszú és fáradt nap végén. Mutatunk 3 dolgot, amivel otthonossá, praktikussá, szerethetővé varázsolhatod a kertedet, hogy otthonod valódi éke lehessen.
Itt az ősz – itt az ideje, hogy megfelelően vigyázz sportszereidre
Megérkezett az ősz és vele együtt a hűvösebb, szelesebb időjárás is. Ekkor már fontos, hogy megfelelően vigyázz az udvarodon megtalálható dolgaidra, sportszereidre. De mire is gondolok pontosan?
Házépítő

A haz-epito.hu Magyarország legújabb lakás építéssel, díszítéssel foglalkozó oldala, melyen a legjobb ötleteket olvashatod. Ami trend ma, az itt lesz holnap!

HAZ-EPITO.HU - MAGYARORSZÁG LEGÚJABB LAKÁSDEKORÁCIÓS OLDALA

 

“Egy idő múltán minden ház tükrözi lakói személyiségét.”