Mi kellhet egy gyerekszobába?

Főoldal > Mi kellhet egy gyerekszobába?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mi kellhet egy gyerekszobába?


2021/05/15
Rékka

A szép és ízléses gyerekszobáért bizony szüksége van a szülő kreativitására is. Minden anya szeretné, ha a gyermeke gyönyörű környezetben nőne fel. A díszítéskor számos szempontot figyelembe kell vennünk a kicsi nemétől és korától kezdve a praktikussági szempontokig. 

Mi kellhet egy gyerekszobába?

Gondolkodj színekben

Mindenekelőtt válassz ki egy-két színt, amiket uralkodóvá szeretnél tenni a szobában. Kislányok esetében ez lehet a rózsaszín, kisfiúknál pedig a kék. A szürke, a sárga és a fehér kisfiúkhoz és kislányokhoz egyaránt illik! Igyekezz a színeket szem előtt tartva megtervezni a falfestést. Ha falmatricát is szeretnél, az árnyalatát az uralkodó színhez igazítsd. Valójában a szín kiválasztása a legnagyobb kihívás, hiszen később az támpontként szolgál a bútorok és tárgyak beszerzésekor.

Csak praktikusan

Ne csak azon gondolkodj, hogy mire van szüksége gyermekednek most, hanem arra is, hogy mit kell biztosítanod neki később. Egy puzzle szőnyeg vásárlás a kicsik részére mindenképpen jó ötlet, hiszen egyfelől biztonságos környezetet teremt a picik köré, másfelől a sok színnel, formával mind hozzájárul a kicsik egészséges fejlődéséhez.Kérdezd ki a gyerek véleményét is

A szülő meglepően tapasztalhatja olykor, hogy milyen sajátos és kiforrott véleménnyel rendelkezik csemetéje egy-egy kérdésben! Kétség sem fér hozzá, hogy ahhoz is lesz egy-két szava, hogy hogyan alakítsd át a szobáját. A kicsik olykor hajlamosak elrugaszkodni a valóságtól, azonban egy kis kreativitással és átalakítással megvalósíthatjátok elképzeléseit a szoba valamelyik részén.

Vedd figyelembe, hogy miért rajong a csemetéd

A gyerekek állandóan rajonganak valamiért, ami természetesen idővel enyhül, majd találnak maguknak valami új, fantasztikus dolgot. Ha azonban látod a kisfiadon, hogy imádja a földrajzot, a különböző földrészeket és országokat, vagy tudod, hogy a kislányod odáig van a lovakért, akkor ne mulaszd el rajongásának tárgyát megjeleníteni a dekorációban sem! 

Készítsetek valamit közösen

Ha a kicsivel együtt alkottok valamit, az nem csupán türelmét és kreativitását fejleszti, de kiváló dísze lehet az új gyerekszobának. Gondolkodjatok el rajta, hogy mi hiányzik a szoba falairól, a polcról vagy az ablakpárkányról, és alkossátok meg azt együtt!
Csináld magad Dekoráció Érdekességek Lakberendezés PraktikákLegfrissebb cikkek


3 dolog, amivel feldobhatod kertedet könnyedén
Egy igazán otthonos otthon nem lehet az igazi egy csinos és jól használható, na meg komfortos kert nélkül, ami remek helyszínül szolgálhat egy családi összejövetelhez, baráti beszélgetéshez, vagy egy egyedüli kikapcsolódáshoz egy hosszú és fáradt nap végén. Mutatunk 3 dolgot, amivel otthonossá, praktikussá, szerethetővé varázsolhatod a kertedet, hogy otthonod valódi éke lehessen.
Itt az ősz – itt az ideje, hogy megfelelően vigyázz sportszereidre
Megérkezett az ősz és vele együtt a hűvösebb, szelesebb időjárás is. Ekkor már fontos, hogy megfelelően vigyázz az udvarodon megtalálható dolgaidra, sportszereidre. De mire is gondolok pontosan?
Házépítő

A haz-epito.hu Magyarország legújabb lakás építéssel, díszítéssel foglalkozó oldala, melyen a legjobb ötleteket olvashatod. Ami trend ma, az itt lesz holnap!

HAZ-EPITO.HU - MAGYARORSZÁG LEGÚJABB LAKÁSDEKORÁCIÓS OLDALA

 

“Egy idő múltán minden ház tükrözi lakói személyiségét.”