Rendezd be a saját konditermed!

fooldal > Rendezd be a saját konditermed!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Rendezd be a saját konditermed!


2020/11/21
Puskás Rékka

A karanténhelyzet, a kijárási tilalom ugyan az élet számos területére kényelmetlenül hat, ugyanakkor most lehetőséged van olyan dolgokra is, amiket mindig csak halogatsz. Az egyik ilyen lehet egy otthoni konditerem kialakítása, ahol a bezártság alatt is maximálisan folytathatod a megszokott edzésedet!
 

Rendezd be otthoni konditermedet!

Igazítsd az igényeidhez!

 

Most végre van lehetőséged a régóta csak tervezett otthoni edzőterem kialakítására. Ez lehet akár egy sarok is a nappaliban, vagy épp egy egész helyiséget is szentelhetsz neki. Alapvetően a saját igényeid azok, amik meghatározzák a paramétereket. 

Ha jógázni szoktál, ahhoz nem feltétlenül szükséges egy egész szoba, elég csupán egy szőnyeg, esetleg csúszásgátló zokni. Azonban, ha rendszeresen edzed az összes izomcsoportod különböző eszközökkel, akkor az otthoni kondiba is be kell ezeket, vagy ezeknek egy részét telepíteni.

 

Az emberek számottevő része preferálja a tekerést, mint sportot, mivel ez egy meglehetősen hatékony mozgásforma, ugyanakkor nem terheli az ízületeket sem. Ha te is azok táborát erősíted, akik a beltéri bringázást részesítik előnyben, a saját konditermed berendezésekor egy szobakerékpár vásárlás is nagyszerű ötlet. Egyszer kell csak rá beruházni, és utána hosszú évig tökéletesen működik, ráadásul bárkinek a rendelkezésére áll, mert nem túl bonyolult a használata és nincsenek veszélyei.

 

Mivel a legtöbb háztartásban a padló egy hideg dolog, az edzőtermedbe érdemes padlószőnyeget is raknod, hogy a földön végzett gyakorlatok közben ne fázz. Az sem utolsó szempont, hogy így puhán fekszel, és nem a kemény kövön, ami például a gerincednek nem feltétlenül tesz jót. De talajgyakorlatokhoz mindenképpen szerezz be egy jógaszőnyeget vagy polifoamot, ha nem is borítod az egész helyiséget padlószőnyeggel.

 

Szerelj fel tükröt!

 

Akármilyen módon rendezed is be a saját kondidat, mindenképp szerelj fel bent egy tükröt. Ez nem a hiúság legyezgetésére szolgál, hanem arra, hogy pontosan lásd, a gyakorlatokat megfelelően csinálod, a tartásod helyes.

 

Emellett nem csak azt kísérheted figyelemmel, hogy milyen módon végzed a gyakorlatokat, de a hatásukat is jobban látod. És nincs is erősebb motiváló erő annál, mint hogy azt látod, hogy egyre jobb és jobb formában vagy!
39 45 34Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


Így tedd hangulatossá a kertet!
A kert a maga módján egy egészen különleges tér. Az otthonhoz tartozik, ugyanakkor egyben az a hely is, ahol újra közel lehet kerülni a természethez. Különösen szép idő esetén, a legtöbb ember szívesebben tölti az idejét a kertjében, a szabad ég alatt, mint a négy fal között. Mutatok pár tippet, hogyan varázsolhatsz az udvarból egy igazán hanglatos világot!
3 dolog, amit be kell szerezned otthonra, a koronavírus miatti korlátozások idejére
Újra szigorú korlátozásokat vezettek be a koronavírus miatt, gyakorlatilag minden szabadidős tevékenységet gátoltak. A boltokon kívül bezárt minden, az éttermek, vendéglátóhelyek, szállodák, mozik, színházak, konditermek, egyéb szórakoztató egységek. Éppen ezért ideje, hogy beszerezz pár dolgot, amikkel ezt a hiányt részben, vagy egészben pótolhatod!
Rendezd be a saját konditermed!
A karanténhelyzet, a kijárási tilalom ugyan az élet számos területére kényelmetlenül hat, ugyanakkor most lehetőséged van olyan dolgokra is, amiket mindig csak halogatsz. Az egyik ilyen lehet egy otthoni konditerem kialakítása, ahol a bezártság alatt is maximálisan folytathatod a megszokott edzésedet!